Wikitoria

Blog personal de Victòria Vives

La nova IB3 m'agrada però... es necessària?

victoria | 25 Setembre, 2007 20:25

La nova IB3 m'agrada, ho reconec. Hi ha més coherència i menys estridències. També crec que puc dir menys mal gust, al manco al meu parer, totalment personal i subjectiu.

De fet, les úniques cadenes de televisió que es poden "veure" un poc són IB3 i [M].  (A banda de TVC, clar, i Cuatro, bé, ara ja sabeu les meves preferències).  Ara bé: de veres necessitam tants de mitjans audiovisuals públics?.

  

Puc entendre la necessitat d'una TV Autonòmica que reforci el sentit de pertanyença a una comunitat social, cultural i política. Però en el cas de les Illes Balears, no seria suficient amb un sol canal, amb un sol ent, sòlidament gestionat, amb criteris professionals i que tingués en compte la realitat plural de l'arxipèlag?.

I pel que fa a películes, serials i d'altres. Estic cansada quan faig zàpping de veure les mateixes pel·lícules i sèries amb setmanes de diferència d'un canal autonòmic a un altre. Tot plegat em sembla una presa de pel.

Aplicant la mateixa lògica, ja sé que es fer una mica de ciència ficció, però crec que fins i tot ens bastaria amb un sol mitjà públic, aixó és finançat directament pels nostres imposts.  Llàstima de les trifulques i gelosies entre catalans, mallorquins, (balears) i valencians. I entre Govern Balear, Consells Insulars, etc, etc. Aquesta atomització de l'administració porta molta despesa que ens fa falta per altres coses vertaderament importants com són el sector educatiu, sanitari i de les infraestructures. I no parlem del solapament i la descoordinació.

La ràdio i televisió públiques haurien de ser garantia de qualitat i professionalitat. I els doblers necessaris per organitzar els ents es podrien redistribuir cap a produccions pròpies, investigació, projectes comuns, especials informatius... per demanar que no quedi...

(Bé. Vaig a veure sa tele, a mem si la cosa ha millorat. ;-P)

Comentaris

guapo

Els canals de tele

guapo | 26/09/2007, 05:45

NATURALMENT QUE HO ÉS. I més si ens agrada.

Trobes que aquesta comunitat, que produeix molt, no ha de poder tenir el mateix que tenen les altres autonomies, fins i tot les que no tenen una llengua pròpia diferent de la castellana????

Si veus sèries repetides és perquè les autonòmiques compren els paquets juntes.

Tenim el privilegi ara de poder veure a més els canals en la nostra llengua que ja vèiem abans. Tot això compensa una mica -NOMÉS UNA MICA- el dèficit d'ús de català a la nostra televisió.

El que convé és que els doblers produïts a Balears fossin administrat des de Balears i no des de fora. Així no ens plantejaríem coses tan absurdes com suprimir canals nostres que ens agraden!

wikitoria

els canals de la tele

wikitoria | 26/09/2007, 08:19

No és tan absurd, guapo. I no em sembla una bona política, en general, això de "vull el que tenen els altres i un punt més", amb tots els respectes. Vols dir que la tele fa d'aquestes comunitats millors societats?. O només ens sembla real allò que mostra la TV?.
D'altra banda gestionar des d'aquí els doblers que produim no em sembla per definició garantia de bona gestió. No ho trobes?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb